TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE
Având în vedere următoarele:
Portofoliul de Servicii GS1 cuprinde o serie de programe pentru implementarea de soluții dezvoltate pe baza standardelor GS1, globale, multisectoriale, pentru identificare, captură automată a datelor, sincronizarea automată a datelor master, mesagerie comercială electronică, trasabilitate, în scopul optimizării proceselor pe întregul lanț de distribuție.
Obiectivele de nivel strategic ale Asociației GS1 Romania includ participarea la dezvoltarea şi promovarea sistemului GS1 de standarde, în timp ce obiectivele de nivel operațional sunt preluate de către organizația suport – GS1 Data Exchange SRL – căreia îi revine responsabilitatea susținerii sistemului prin realizarea serviciilor ce au la baza standardele și soluțiile GS1. Derularea programelor de implementare a soluțiilor GS1 presupune asigurarea condițiilor tehnice și a resurselor specifice fiecărui proiect.
Diversificarea canalelor de vânzare, necesitatea optimizării și eficientizării activității, cerințele legislative și cele ale consumatorilor privind siguranța și calitatea produselor, impun exigențe sporite privind fluxul de informații despre produse.
În acest sens, proiectul de sincronizare a datelor master între furnizori și lanțurile de Retail, prin platforma GS1 Romania National Data Pool (în continuare denumită GS1RO NDP), dezvoltată de WiseBase Sp. z.o.o. și Syndigo LLC cu consultanța Asociației GS1 Romania, va acoperi, pe plan național, asigurarea unui serviciu standardizat și optimizat pentru circulația informației în mediul economic din România, serviciu asigurat de GS1 Data Exchange SRL.
Părțile au convenit încheierea prezentului Contract, în conformitate cu următoarele clauze:
1. OBIECTUL CONTRACTULUI
1.1. Obiectul prezentului Contract îl constituie punerea la dispoziție de către FURNIZOR, a serviciului de schimb de date master de calitate despre produse între agenții economici, serviciu ce utilizează platforma GS1RO NDP.
1.2. Interfața optimizată a platformei GS1RO NDP pentru BENEFICIAR are următoarele funcțiuni: gestiunea contului, gestiunea fișelor de produs, înregistrarea/modificarea fișelor de produs, transmiterea de oferte către parteneri, monitorizarea procesului de înregistrare a produselor.
2. AVANTAJE ALE UTILIZĂRII SERVICIULUI
- Unica înregistrare și actualizare a informațiilor despre produse;
- Informații vizibile în timp real pentru toți partenerii din piață;
- Posibilitatea de transmitere a noilor oferte către lanțurile de retail înscrise în platformă;
- Monitorizarea calității datelor prin validari automate în cadrul aplicației și prin verificarea, de către FURNIZOR, a calității datelor;
- Conformare implicită, prin cerințele aplicației, la cerințele legislative cu privire la managementul informației;
- Asigurarea managementului eficient al fișelor de produs pentru toți utilizatorii, furnizori și lanțuri de retail;
- Standardizarea și alinierea globală a procesului de sincronizare date master.
3. DURATA CONTRACTULUI
3.1. Prezentul Contract intră în vigoare începând cu data semnării sale, fiind valabil pentru o perioada minimă contractuală de 1 an (12 luni).
3.2. Prezentul Contract se va prelungi automat pentru perioade succesive de câte 12 luni în cazul în care niciuna dintre Părți nu acționează în vederea rezilierii acestuia în conformitate cu prevederile Art. 10, fie prin act adițional transmis de catre FURNIZOR cu 2 luni înainte de terminarea perioadei contractuale inițiale.
4. ÎNREGISTRARE/IDENTIFICARE/INIȚIALIZARE
4.1. FURNIZORUL va accepta cererea de abonament efectuată de BENEFICIAR, prin înregistrarea acestuia, deschiderea conturilor de abonat și transmiterea în scris, către BENEFICIAR, a credențialelor necesare accesului la serviciu.
4.2. Înregistrarea ca abonat este posibilă numai dacă BENEFICIARUL utilizează serviciile de Internet ale unui ISP (Internet Service Provider) și dispune de un software de navigație pe Internet (Browser) oarecare pentru utilizarea serviciului care este în legătură cu o soluție online.
4.3. Pentru identificarea abonaților GS1RO NDP și pentru conturile de abonat, se vor folosi numai coduri de tip Global Location Numbers (GLN) obținute anterior încheierii contractului de la o Organizație Națională GS1.
4.4. Inițializarea serviciului privește particularizarea contului în funcție de rolul abonatului în cadrul platformei GS1RO NDP și implementarea atributelor specifice partenerilor de sincronizare a datelor master
4.5. Inițializarea prevede de asemenea asigurarea integrării automate a datelor master din sistemul BENEFICIARULUI în platforma GS1RO NDP.
5. ASISTENȚĂ/SUPORT
5.1. Nivel 1: Probleme de acces la serviciu și asistență în utilizarea interfeței, conform Art. 8.1.9 – Suport imediat în orele de program 08:30 – 17:00, L-V și în maxim 48 de ore, cu excepția sărbătorilor legale.
5.2. Nivel 2: Probleme privind calitatea datelor, întârzierea transmisiilor de date, conform Art. 8.1.9 – Intervenție în maxim 72 de ore.
5.3. Nivel 3: Modificarea structurii de export/import a datelor – Numai pe bază de act adițional de dezvoltare, conform Art. 6.
6. DEZVOLTAREA SERVICIULUI
6.1. Dezvoltarea portofiului de parteneri de sincronizare automată a datelor master despre produse se va face pe baza unei solicitări clare din partea BENEFICIARULUI.
6.2. Modificarea structurii standard de import al datelor în platforma GS1RO NDP, în formate solicitate de BENEFICIAR, în vederea integrării cu aplicațiile interne ale acestuia, va face obiectul unui Contract sau act adițional de dezvoltare separat.
7. TARIFE ȘI MODALITĂȚI DE PLATĂ
7.1. Tarifele, pentru serviciul ales de BENEFICIAR, sunt exprimate în EURO și nu conțin TVA.
7.2. Tarifele pentru serviciile furnizate sunt stabilite în Anexa 1 la prezentul Contract (Lista de prețuri).
7.3. Facturile si anexele facturilor vor fi transmise BENEFICIARULUI electronic. BENEFICIARUL va achita contravaloarea facturii în termen de 30 zile calendaristice de la data emiterii acesteia, în RON, la cursul oficial al BNR din ziua emiterii facturii, prin transfer bancar în contul indicat de FURNIZOR.
7.4. În cazul neefectuării plății la termen, FURNIZORUL va factura penalități conform dispozitiilor Art. 7.8. În cazul întârzierii mai mult de 15 (cincisprezece) zile de la data scadenței de plată, FURNIZORUL poate întrerupe furnizarea serviciului către BENEFICIAR, până când BENEFICIARUL își achita toate restanțele de plată.
7.5. FURNIZORUL va putea crește tarifele în cursul derulării contractului numai în acord comun cu BENEFICIARUL și doar în cazuri temeinic justificate, precum (enumerarea ce urmează are caracter exemplificativ și nu limitativ): creșterea impozitelor, taxelor percepute de administrația publică centrală sau administrațiile publice locale, aflate în legătura directă cu obiectul prezentului Contract și care se regăsesc în costurile FURNIZORULUI.
7.6. În cazul creșterii tarifelor, FURNIZORUL va anunța BENEFICIARUL prin notificări scrise și/sau electronice cu minimum 15 zile înainte de aplicarea noilor tarife.
7.7. În cazul scăderii tarifelor, FURNIZORUL va aplica noile tarife, fără a notifica în prealabil BENEFICIARUL.
7.8. În cazul în care BENEFICIARUL nu achită contravaloarea lunară a serviciilor la care are acces, după împlinirea termenului scadent, respectiv 30 zile de la data primirii facturii, începând cu prima zi, se vor percepe penalități de întârziere în cuantum de 0,05% pe zi de întârziere calculate la suma restantă. Sumele rezultate din penalități pot depăși suma datorată.
8. OBLIGAȚII ALE PĂRȚILOR
8.1. OBLIGAȚIILE FURNIZORULUI
8.1.1. FURNIZORUL garantează că îndeplinește toate condițiile și cerințele impuse de legislația în vigoare, cu privire la întreaga activitate desfășurată în baza prezentului Contract, în vederea îndeplinirii în bune condiții a obiectului prezentului Contract.
8.1.2. FURNIZORUL își asumă obligația ca pe întreaga durată a prezentului Contract să mențină aprobările și autorizațiile astfel obținute și să se conformeze permanent cerințelor legale în vigoare.
8.1.3. FURNIZORUL acordă BENEFICIARULUI dreptul de utilizare a programelor IT necesare operării serviciului (platforma GS1RO NDP), programe IT care vor fi puse la dispoziția BENEFICIARULUI în cadrul prezentului Contract.
8.1.4. FURNIZORUL va menține în stare optima de operare serviciul ce face obiectul prezentului Contract, exceptând perioadele de mentenanță specificate BENEFICIARULUI prin notificări scrise sau electronice, trimise în conformitate cu dispozițiile Art. 8.1.10. de mai jos. FURNIZORUL va lua toate măsurile prealabile pentru ca perioadele de mentenanță să nu pericliteze interschimbul dintre partenerii abonați. În acest sens, perioadele de mentenanță nu vor putea depăși 24 de ore pe trimestru.
8.1.5. În cadrul serviciului de sincronizare a datelor master prin platforma GS1RO NDP, FURNIZORUL va verifica calitatea datelor înregistrate de BENEFICIAR și le va pune la dispoziția sau transmite partenerilor acestuia. La procesarea datelor, FURNIZORUL se obligă să respecte principiile procesării corecte a acestora, evidențierea și semnalarea erorilor, cât și securitatea datelor.
8.1.6. FURNIZORUL se obligă să pună la dispoziția BENEFICIARULUI, odată cu semnarea prezentului Contract: Ghidul de utilizare a soluțiilor necesare operării serviciului ce face obiectul prezentului Contract, Standardele GS1 pentru identificare, Formatul fișierului XLS și XML pentru încărcarea automată a datelor în platformă, Ghidul de măsurare a ambalajelor, Specificația GS1 pentru Imaginea Produsului.
8.1.7. FURNIZORUL se obligă să remedieze eventualele defecțiuni reclamate în termen de maximum 72 de ore de la data înregistrării reclamației. Reclamația se consideră înregistrată prin confirmarea electronică a primirii mesajelor transmise la adresa helpdesk@gs1ndp.ro de către membrii echipei de suport ai FURNIZORULUI. Reclamația se consideră înregistrată la ora și data confirmării electronice.
8.1.8. FURNIZORUL se obligă să asigure supervizarea continuă a serviciului și a sistemului.
8.1.9. FURNIZORUL se obligă să asigure serviciul de suport tehnic la numărul de telefon 021.319.87.56, între 08:30 – 17:00, L-V, cu excepția sărbătorilor legale, precum și să pună la dispoziția BENEFICIARULUI, online, serviciul de suport la adresa helpdesk@gs1ndp.ro, manuale de utilizare și alte materiale necesare, începând cu data semnării prezentului Contract.
8.1.10. FURNIZORUL se obligă să efectueze schimbări în structura serviciului în scopul menținerii și îmbunătățirii acestuia sau creșterii performanțelor tehnice. BENEFICIARUL va accepta adaptările necesare unor astfel de schimbări. BENEFICIARUL va fi de acord cu opriri temporare ale sistemului în scopul activităților de mentenanță și pentru modificări de natură tehnică, cu condiția unei notificări prealabile, cu minimum 24 de ore înainte. FURNIZORUL va lua toate măsurile prealabile pentru a nu periclita serviciul de sincronizare a datelor master asigurat partenerilor abonați.
8.1.11. FURNIZORUL nu este răspunzător în cazul folosirii incorecte a platformei GS1RO NDP prin care se realizeaza serviciul, sau pentru folosirea acesteia în alte scopuri decât cele prevazute în prezentul Contract, în concordanță cu legislația în vigoare.
8.1.12. Monitorizează progresul procesului de înregistrare a datelor master despre produse în platforma GS1RO NDP utilizata pentru colectarea, validarea, transmiterea / actualizarea automată a datelor, între abonați și partenerii lor comerciali.
8.1.13. Verifică corectitudinea datelor înscrise de furnizor în platformă prin compararea cu informațiile vizibile pe ambalajul produsului.
8.1.14. În scopul achiziției de date master despre produse, FURNIZORUL deschide pentru BENEFICIAR un cont de acces în platforma GS1RO NDP.
8.1.15. Asigură multiple modalități de încărcare a datelor în platformă conform preferințelor BENEFICIARULUI:
- Înregistrarea datelor de descriere a produselor, prin completare manuală în interfața web;
- Importul de fișiere XLS;
- Înregistrarea datelor prin import automatizat din sistemul BENEFICIARULUI, prin fișiere XML.
8.1.16. Valideaza autenticitatea codurilor unice de produs și locație (GTIN și GLN) folosind Registrul Global GEPIR.
8.1.17. Asigură transmiterea automată a datelor master de calitate în structură și format comun, standardizat, în timp optim tuturor partenerilor comerciali conectați la platforma GS1RO NDP (retaileri/etaileri), dar și customizat conform cerințelor specifice ale fiecăruia.
- Oferă, la cerere, alte servicii: captură imagini produs 3600; măsurători ale ambalajelor.
8.2. OBLIGAȚIILE BENEFICIARULUI
8.2.1. BENEFICIARUL are obligația de a utiliza platforma GS1RO NDP pusă la dispoziția sa de către FURNIZOR numai în scopul realizării obiectului prezentului Contract.
8.2.2. BENEFICIARUL va apela la suportul tehnic al FURNIZORULUI la numerul de telefon pus la dispozitie de către acesta și precizat la Art. 8.1.9 de mai sus, pentru orice reclamație referitoare la serviciu.
8.2.3. BENEFICIARUL acceptă ca singurul beneficiar al licențelor și drepturilor referitoare la operarea sistemului utilizat este GS1 Data Exchange SRL și că aceste licențe și drepturi sunt exclusiv asociate cu serviciul FURNIZORULUI.
8.2.4. BENEFICIARUL se obligă să nu furnizeze către Terți serviciile ce fac obiectul prezentului Contract.
8.2.5. BENEFICIARUL se obligă să nu utilizeze în afara sistemului, să nu altereze, să nu decompileze și/sau să nu copieze ori să nu dezvăluie Terților vreo aplicație software și/sau know-how implementate de FURNIZOR. BENEFICIARUL va fi singurul responsabil pentru toate daunele și consecintele rezultate din încălcarea acestei prevederi.
8.2.6. BENEFICIARUL se obligă să nu folosească, în vederea utilizării serviciului sincronizare date master, aplicații care nu sunt autorizate de către FURNIZOR și să nu modifice aplicațiile sau orice alte instalații, platforme ori sisteme realizate de către FURNIZOR și puse la dispoziția BENEFICIARULUI pentru funcționarea serviciului.
8.2.7. BENEFICIARUL este de acord să primească, din partea FURNIZORULUI, informații legate de serviciul primit, informații despre alte servicii oferite de către FURNIZOR, precum și orice alte comunicări comerciale prin e-mail, curier, poștă, sau orice altă modalitate considerată potrivită de către FURNIZOR.
8.2.8. BENEFICIARUL se obligă să ceară de la FURNIZOR, în scris, orice informații legate de serviciul contractat, numai prin reprezentanții săi autorizați specificați în Anexa 2 a prezentului Contract. Dacă aceste cereri vor fi formulate de către alte persoane, care nu sunt autorizate, FURNIZORUL va prelua aceste solicitări, le va transmite către reprezentanții autorizați ai BENEFICIARULUI și va trimite răspunsul numai după ce una dintre persoanele autorizate confirmă în scris validitatea cererii.
8.2.9. BENEFICIARUL este responsabil să își însușească instrucțiunile primite la semnarea contractului și să se conformeze acestora.
8.2.10. BENEFICIARUL are libertatea de a-și selecta partenerii cu care dorește să sincronizeze datele despre produsele înregistrate de el în platformă în cadrul programului, în limitele conectivității serviciului din acel moment. BENEFICIARUL, în baza unor înțelegeri cu alți parteneri, poate solicita FURNIZORULUI extinderea conectivității și către aceștia.
8.2.11. Efectuarea de copii, modificări de programe sau transferul către Terțe Părti a software-ului pus la dispozitie de FURNIZOR este strict interzisă.
8.2.12. BENEFICIARUL se obligă să anunțe schimbările în datele referitoare la companie, personele autorizate, precum și la datele de contact.
8.2.13. În cazul reclamării unor disfuncționalități la nivelul aplicației software instalată la BENEFICIAR, BENEFICIARUL va pune la dispoziția FURNIZORULUI informațiile de control și eroare (log-uri) înregistrate de această aplicație.
8.2.14. Înregistrarea datelor complete și corecte și transmiterea lor în formatul pus la dispoziție de către FURNIZOR pentru integrarea în platformă cade în sarcina BENEFICIARULUI.
8.2.15. Se angajează să înscrie, în baza de date a platformei GS1RO NDP, date corecte și complete despre produsele comercializate.
8.2.16. Se angajează să mențină actualizate datele despre produsele înscrise în platformă.
8.2.17. Semnează contractul cu GS1 Data Exchange SRL și își securizeaza datele de acces în aplicație.
8.2.18. Verifică și corectează fișele de produs deja înregistrate în decurs de maxim două săptămâni de la data semnării contractului.
8.2.19. Introduce datele despre produse noi respectând cerințele de validare ale platformei.
8.2.20. Răspunde pentru corectitudinea informațiilor furnizate.
8.2.21. Operează imediat modificări ale datelor incorecte la sesizările primite prin intermediul aplicației.
9. SECURITATEA DATELOR
9.1. Înregistrarea datelor în platforma de către BENEFICIAR se pot face oricând, dar sincronizarea cu partenerii are loc numai după efectuarea controlului calității datelor și corectarea acestora de către BENEFICIAR ca urmare a sesizărilor primite prin intermediul platformei.
9.2. Pentru a garanta securitatea datelor, se va asigura trasabilitatea informațiilor înregistrate în platformă.
9.3. Păstrarea datelor înregistrate de BENEFICIAR în platformă este în sarcina FURNIZORULUI. Perioada de timp convenită pentru păstrarea acestor date coincide cu perioada agreată pentru serviciul din cadrul prezentului Contract și începe cu data semnării prezentului Contract sau până la cererea specifică a BENEFICIARULUI.
9.4. În cazul intervenirii unui caz de forță majoră pentru FURNIZOR, acesta, prin una dintre persoanele menționate în Anexa 2, va aduce la cunoștința partenerului de interschimb (clientul/furnizorul BENEFICIARULUI) această situație în vederea transmiterii mesajelor printr-o altă metodă (e-mail, telefon).
9.5. FURNIZORUL își rezervă dreptul de a publica statistici despre utilizarea sistemului.
9.6. BENEFICIARUL va avea acces numai la datele stocate în contul său. Drepturile de acces ale BENEFICIARULUI vor fi identificate în conformitate cu prevederile din manualul de utilizare a serviciului anexat. Riscul utilizării și selecției parolelor va fi în responsabilitatea BENEFICIARULUI.
9.7. FURNIZORUL garantează păstrarea, procesarea și/sau transmiterea corectă a datelor, așa cum vor fi puse la dispoziția sa de către BENEFICIAR, fără nici o intervenție proprie asupra conținutului acestora și nu își asumă răspunderea asupra corectitudinii conținutului formulat de catre BENEFICIAR.
9.8. Datele vor fi înregistrate/transmise în cadrul serviciului în formate standardizate, care vor fi puse de FURNIZOR la dispoziția BENEFICIARULUI în cadrul prezentului Contract.
9.9. BENEFICIARUL este răspunzător de corectitudinea datelor sale transmise în formatul standard de date folosit de platformă.
9.10. Serviciul va permite generarea de documente plecând de la un document/date inițiale. Astfel, în baza unei fișe de produs înregistrată, sistemul poate genera copii pentru a înlesni procesul de înregistrare în platforma a noi produse cu date asemanatoare.
10. ÎNCETAREA CONTRACTULUI
10.1. Timp de 12 luni de la data semnarii prezentului Contract, acesta se va derula în condițiile stipulate în conținutul acestuia, fără posibilitatea de a fi reziliat de către BENEFICIAR. În cazul în care acesta va dori totuși rezilierea anticipată, o poate face numai după ce va notifica în scris, conform dispozițiilor Art. 12.2, cu cel putin 30 de zile înainte de termenul pentru care se dorește încetarea și numai cu o justă și temeinică despăgubire acordată FURNIZORULUI, egală cu suma lunară de plată, înmulțit cu numărul de luni rămase până la împlinirea termenului inițial de 12 luni de la semnarea prezentului Contract. De asemenea, obligațiile scadente între Părți la acea dată vor fi onorate cu precădere.
10.2. BENEFICIARUL poate denunța unilateral contractul printr-o scrisoare recomandată cu confirmare de primire, trimisă către FURNIZOR, cu cel puțin 30 (treizeci) de zile înainte de data la care dorește să-și înceteze efectele prezentul Contract, numai după împlinirea termenului minim de 12 luni de la semnarea acestuia. Pe durata acestui termen de 30 de zile de la notificare, Părțile vor continua să își îndeplinească obligațiile ce le revin în baza prezentului Contract.
10.3. În cazul în care BENEFICIARUL nu respectă prevederile referitoare la durata contractuală, pe lângă sancțiunile prevăzute în prezentul Contract, FURNIZORUL are dreptul să își recupereze integral, cu titlul de despăgubiri și contravaloarea altor avantaje acordate în plus față de oferta de bază a FURNIZORULUI.
10.4. Contractul se reziliază de drept, printr-o notificare scrisă, fără intervenția instanței și fără punere în întârziere:
(a) Dacă, la data încheierii contractului, vreuna din Părți a prezentat acte sau informații false, incorecte ori incomplete, sau dacă nu a informat cealaltă Parte despre modificările survenite ulterior în legătură cu actele sau informațiile prezentate;
(b) Dacă împotriva uneia din Părți sunt inițiate proceduri de lichidare voluntară sau faliment. Prezenta clauza nu se aplică în caz de procedura de reorganizare judiciară;
(c) Dacă FURNIZORUL nu este în măsură să furnizeze serviciul către BENEFICIAR, pentru o perioadă mai mare de 72 de ore, din motive imputabile FURNIZORULUI, cu obligarea FURNIZORULUI la plata de daune interese în valoare egală cu taxa de administrare lunară percepută pentru fiecare zi de nefuncționare, respectiv valoarea lunară / 30 de zile, înmulțită cu numărul zilelor de nefuncționare probată, semnalată și dovedită a serviciului contractat.
11. CONFIDENȚIALITATEA
11.1. Nicio Parte nu poate dezvălui vreo informație conținută de acest Contract fără consimțământul prealabil al celeilalte Părți, inclusiv după rezilierea Contractului, pe o perioadă de 3 ani.
11.2. Toate informațiile despre BENEFICIAR, afacerile acestuia, clienți, etc. de care FURNIZORUL ia cunoștință pe orice cale pe parcursul derulării prezentului Contract, vor fi considerate secrete comerciale și vor fi obligatoriu tratate de către acesta ca atare.
11.3. FURNIZORUL își asumă sarcina de a aduce la cunoștința angajaților săi obligativitatea păstrării confidențialității asupra oricărei informații dintre cele menționate la Art. 11.2. de mai sus și răspunde în cazul nerespectării de către aceștia a acestei obligații.
11.4. FURNIZORUL, în desfășurarea obligațiilor contractuale, ce implică posibilitatea transferării sau scoaterii unor informații dintre cele menționate la Art. 11.2. de mai sus, indiferent de suportul acestora, în exteriorul sistemului, are obligația să prevină și să elimine orice posibilitate a diseminării informațiilor confidențiale de care angajații săi iau cunoștință pe durata prezentului Contract, prin orice mijloc, pentru o durată nedeterminată.
11.5. BENEFICIARUL se obligă să păstreze confidențialitate deplină cu privire la toate informațiile cu care ia contact în timpul desfășurării prezentului Contract, cu privire la modul de funcționare al întregii aplicații, cu privire la software-urile ce i se pun la dispoziție, cu privire la caracteristicile speciale ale platformei și a modului de funcționare și interacționare al acesteia cu alți beneficiari și utilizatori.
11.6. Ambele Părți se obligă să păstreze față de Terțe persoane confidențialitatea asupra datelor, actelor, relațiilor și informațiilor privind activitatea care face obiectul Contractului.
11.7. Nicio Parte nu o poate opri pe cealaltă să furnizeze informații cerute în baza unor solicitări din partea autorităților oficiale prin proceduri legale.
12. NOTIFICĂRI
12.1. Adresa de Internet care poate fi accesată de BENEFICIAR pentru a consulta informațiile puse la dispoziție de FURNIZOR, la care se face referire în acest Contract, este https://www.gs1ndp.ro.
12.2. Orice notificare, inclusiv pentru neplată sau alt document, solicitat în baza prezentului Contract va fi trimis(ă) în format electronic prin e-mail, prin curier sau poștă, sub forma de scrisoare recomandată cu confirmare de primire, celeilalte Părți la adresele menționate la începutul prezentului Contract, în Anexa 2 sau la alte adrese care pot fi notificate cu cel puțin 10 (zece) zile calendaristice înaintea trimiterii către cealaltă Parte, în conformitate cu prezentul articol.
12.3. Orice notificare sau document va fi considerat(ă) comunicat(ă):
(a) dacă este trimis(ă) în format electronic prin e-mail, la următoarele adrese:
- FURNIZOR: helpdesk@gs1ndp.ro sau alte adrese aparținând domeniului gs1ndp.ro
- BENEFICIAR: înregistrate și gestionate de BENEFICIAR în platformă.
(b) dacă este trimis(ă) prin curier, la data înmânării către destinatar; sau
(c) dacă este trimis(ă) prin poștă, la data înregistrată pe confirmarea de primire.
13. ALTE CLAUZE
13.1. FURNIZORUL va notifica în scris BENEFICIARUL în vederea modificării termenilor și condițiilor prezentului Contract. Orice modificare a prezentului Contract își va produce efecte în mod tacit dacă, în termenul prevăzut în notificare pentru răspuns, BENEFICIARUL nu transmite în scris un punct de vedere contrar.
13.2. Dacă BENEFICIARUL nu este de acord cu modificarea contractului conform dispozițiilor Art. 7.5 are posibilitatea de a denunța unilateral contractul în termen de 10 (zece) zile de la primirea notificării FURNIZORULUI, printr-o scrisoare recomandată cu confirmare de primire, în caz contrar modificările se consideră acceptate tacit. Prezenta clauză nu se aplică în cazul în care nu s-a împlinit termenul contractual minim de 12 luni, în acest caz pentru reziliere aplicându-se prevederile Art. 10.1.
13.3. Orice modificare de către o Parte a numerelor de telefon și adreselor de corespondență precizate la Art. 8.1.9 de mai sus va fi notificată de aceasta în termen de 24 de ore celeilalte Părți și vor fi facute imediat publice în cadrul platformei.
14. FORȚA MAJORĂ
14.1. Forța majoră și situațiile asimilate acesteia exonerează de răspundere Partea care o invocă și o dovedește în condițiile legii. Termenul de notificare a intervenției evenimentului de forță majoră este de 24 de ore de la data producerii evenimentului invocat, iar Partea care invocă evenimentul se obligă să dovedească evenimentul prin furnizarea unui certificat eliberat de Camera de Comert și Industrie sau de un alt organ abilitat în termen de 5 zile de la producerea evenimentului.
15. LIMITE DE RESPONSABILITATE
15.1. În cazul în care nefuncționarea sau funcționarea necorespunzătoare a serviciilor ce fac obiectul prezentului Contract nu se datorează FURNIZORULUI, agenților, angajaților săi ori echipamentelor, software-ului aferent, etc., (ci apariției vreunui caz de forță majoră sau culpei BENEFICIARULUI) acesta nu este în niciun fel răspunzător pentru pierderile (directe sau indirecte), pierderea unor ocazii sau oportunități de afaceri sau pentru beneficiile nerealizate, ale BENEFICIARULUI sau ale Terților cu care BENEFICIARUL se află în contact.
15.2. BENEFICIARUL este obligat să se asigure de recepționarea și afișarea corectă a datelor transmise în mod integrat către platforma GS1RO NDP, în interfața web, la momentul inițierii procesului de sincronizare a datelor master și să notifice orice disfuncționalitate către Departamentul Suport al FURNIZORULUI în termen de maxim 24 de ore. Orice sesizare, reclamație sau daună ulterioară cauzată BENEFICIARULUI prin netransmiterea informațiilor nu va putea fi imputată FURNIZORULUI.
15.3. BENEFICIARUL este de acord să primească pe e-mail contractul în format electronic conform legii nr. 571/2003 Cod Fiscal, articolul 155, aliniatul 23, semnat digital și marcat temporal în baza legii nr. 455/2001 și respectiv a legii nr. 451/2004, și arhivat electronic în baza legii nr. 135/2007.
16. TRANSMITEREA/CESIONAREA CONTRACTULUI
16.1. Prezentul Contract este netransmisibil și nu poate fi cesionat sau trasmis prin fuziune, divizare sau orice alte metode reglementate legal. Orice modificare de titulari va duce automat la re-negocierea continuării prezentului Contract cu Părțile astfel rezultate, făcându-se aplicabile dispozițiile Art. 10.1 dacă se întrunește condiția privitoare la termenul minim.
17. DECLARAȚII ȘI GARANȚII GENERALE
17.1. Fiecare dintre Părți declară și garantează celeilalte la data prezentului Contract, că:
a) este constituită legal ca o societate comercială, înființată și funcționând în conformitate cu legile din România, având toate permisele și autorizațiile cerute de autoritățile publice pentru funcționare și că are dreptul legal deplin, puterea și autoritatea de a încheia prezentul Contract și de a-și îndeplini obligațiile asumate prin prezentul Contract;
b) prezentul Contract a fost semnat de reprezentantul său (reprezentanții săi) legal autorizat(i), după ce s-au obținut aprobările necesare din partea organismelor sale corporatiste și constituie o obligație legală, valabilă și obligatorie și poate fi pus în executare în conformitate cu termenii acestuia;
c) nu este implicată în și nu a primit niciun act, document, notificare etc. cu privire la vreun litigiu, proceduri arbitrale sau administrative, al caror rezultat anticipat în mod rezonabil ar putea face imposibilă respectarea sau indeplinirea obligatiilor din prezentul Contract;
d) va semna și va furniza și înainta orice declarație, document sau alt act, în forma și conținutul pe care autoritățile române le-ar putea solicita în vederea efectuării, prezentării, încheierii continuării obiectului prezentului Contract.
e) orice modificare legată de mutarea sediului sau schimbarea adresei poștale fizice de corespondență, număr de telefon fix sau mobil, fax, precum și orice altă modificare privind persoana care reprezintă una dintre Părți în relația cu cealalta Parte, va fi notificată de urgență. Neîndeplinrea acestei obligații va atrage suportarea de daune-interese în favoarea celeilalte Părți, dacă prin omisiune se va crea un prejudiciu.
18. MODIFICARE
18.1. Modificări, convenţii ori reglementări ulterioare ce pot apărea între Părţi vor face obiectul unor Acte Adiţionale la prezentul Contract, sau prin modalitatea prevăzută la Art. 13.1.
19. EMITEREA, TRANSMITEREA ȘI RECEPȚIONAREA FACTURILOR ELECTRONICE
19.1. Facturile emise de FURNIZOR sunt emise și transmise în format electronic, cu respectarea legislației în vigoare, respectiv în conformitate cu prevederile Legii Nr. 227/2015 privind Codul Fiscal și ale Normelor sale metodologice de aplicare aprobate prin H.G. nr. 1/2016, precum și cu prevederile O.M.F. Nr. 2634/2015, cu modificările și completările aferente.
19.2. BENEFICIARUL își exprimă în mod expres, liber și neechivoc acordul pentru ca emiterea, transmiterea și recepționarea facturilor din partea FURNIZORULUI să se realizeze prin intermediul mijloacelor electronice.
19.3. BENEFICIARUL declară că înțelege și consimte la asigurarea obligațiilor legale în materie de facturi electronice prevăzute de către Codul Fiscal, Normele sale de aplicare și orice altă reglementare aplicabilă în sarcina companiei pe care o reprezintă, în calitate de destinatar al facturilor în format electronic, cu privire inclusiv la: autenticitatea originii, integritatea conținutului, lizibilitatea și stocarea pe perioada prevăzută de lege.
19.4. Prezentul acord privind emiterea, transmiterea și recepționarea facturilor electronice poate înceta prin transmiterea de către BENEFICIAR a unei cereri scrise, datată şi semnată, privind revenirea la emiterea facturii pe suport hârtie, la adresa: GS1 Data Exchange SRL, Str. Louis Blank Nr. 1, Corp B, Sector 1, 011751, București, sau prin e-mail la adresa: helpdesk@gs1ndp.ro.
20. PROCESAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
20.1. FURNIZORUL prelucrează datele cu caracter personal cu respectarea Regulamentului U.E. Nr. 679 / 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.
20.2. Datele cu caracter personal prelucrate de FURNIZOR sunt:
- nume;
- prenume;
- funcție;
- telefon;
- e-mail;
- semnătură;
- adresă IP.
20.3. Datele cu caracter personal sunt utilizate pe teritoriul României de către GS1 Data Exchange SRL și Asociația GS1 Romania, iar în unele cazuri sunt transferate în Polonia (stat în care își are sediul compania WiseBase Sp. z.o.o ) și în Statele Unite ale Americii (stat în care își are sediul compania Syndigo LLC) în scopul:
- întocmirii și executării contractului;
- întocmirii facturii fiscale;
- plății online a facturii fiscale;
- exercitării obiectului legitim de activitate al FURNIZORULUI;
- contactării în vederea punerii la dispoziție a documentelor emise de FURNIZOR și destinate BENEFICIARULUI pe care persoana vizată îl reprezintă;
- contactării în vederea anunțării de evenimente organizate de către sau la care participă FURNIZORUL;
- contactării în vederea oferirii de servicii de instruire și certificare organizate de către sau la care participă FURNIZORUL;
- contactării în vederea oferirii de servicii suplimentare ale FURNIZORULUI;
- notificării privind funcționarea și actualizările serviciilor online ale FURNIZORULUI;
- contactării în cazul eventualelor dispute comerciale sau juridice.
20.4. BENEFICIARUL declară că a obținut acordul persoanelor vizate referitor la transmiterea datelor cu caracter personal ale acestora către FURNIZOR, în scopurile menționate mai sus.
20.5. Persoanele vizate au următoarele drepturi:
- dreptul la informare;
- dreptul de acces la date;
- dreptul de intervenție asupra datelor (rectificare, actualizare, blocare sau ștergere);
- dreptul de opoziție;
- dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale;
- dreptul de a se adresa justiției.
20.6. Durata păstrării datelor cu caracter personal depinde de termenele de păstrare ale documentelor conform legislaţiei fiscale şi comerciale, urmând ca după expirarea acestor termene datele respective să fie şterse.
20.7. Datele cu caracter personal pot fi prelucrate de terți împuterniciți de FURNIZOR în scopul asigurării de servicii destinate BENEFICIARULUI pe care persoana vizată îl reprezintă.
20.8. Toate solicitările privind protecţia datelor cu caracter personal în cadrul FURNIZORULUI pot fi adresate de persoana vizată printr-o cerere scrisă, datată şi semnată, la adresa: GS1 Data Exchange SRL, Str. Louis Blank Nr. 1, Corp B, Sector 1, 011751, București, sau prin e-mail la adresa: helpdesk@gs1ndp.ro.
21. INDEPENDENȚA CLAUZELOR
21.1. În cazul în care una sau mai multe prevederi ale prezentului Contract este/sunt dovedită(e) a fi nevalabilă(e), viciată(e) sau inaplicabilă(e) sub orice aspect, valabilitatea, legalitatea și aplicabilitatea celorlalte prevederi incluse în prezentul Contract nu vor fi sub nici o formă afectate sau prejudiciate, cu mențiunea că, într-un astfel de caz, Părțile sunt de acord să depună toate eforturile rezonabile pentru a atinge scopul prevederii nevalabile prin adoptarea unei prevederi noi, valabile din punct de vedere legal.
22. LEGEA APLICABILĂ
22.1. Toate aspectele care nu sunt reglementate în acest Contract vor fi guvernate de legislația română în vigoare.
22.2. În cazul în care modificarea dispozițiilor legale în acest domeniu atrage după sine obligativitatea declarării nule a uneia sau mai multor prevederi din prezentul Contract, celelalte prevederi rămân în vigoare.
23. SOLUȚIONAREA LITIGIILOR
23.1. Părțile vor depune cu bună-credință eforturi pentru a soluționa în mod amiabil orice litigiu, controversă sau diferend aparut(ă) între ele din sau în legătură cu prezentul Contract.
23.2. Orice controversă sau pretenție ce rezultă din sau în legătură cu prezentul Contract, rezilierea sau valabilitatea acestuia, care nu poate fi soluționată pe cale amiabilă în termen de 30 (treizeci) de zile calendaristice de la prima notificare scrisă, va fi soluționată de insțantele române competente.
24. INTEGRALITATEA CONTRACTULUI
24.1. Prezentul Contract constituie întregul Contract și acordul final dintre Părți și prevalează asupra oricăror și tuturor declarațiilor, comunicărilor, acordurilor și contractelor anterioare sau curente, verbale sau scrise dintre Părți, cu privire la obiectul prezentului Contract, în măsura în care astfel de declarații, comunicări, acorduri și contracte sunt incompatibile cu sau contradictorii prevederilor prezentului Contract. Fiecare dintre Părți confirmă ca nu a încheiat prezentul Contract în baza vreunei declarații, garanții sau angajament al oricarei alte Părți care nu este descrisă în mod expres în prezentul Contract.
24.2. Prezentul Contract a fost citit și conținutul său acceptat de Părțile contractante care l-au semnat ca reflectând în întregime intențiile lor. Anexele 1 și 2 fac parte integrantă din prezentul Contract. Prezentul Contract conține 15 pagini (exclusiv anexele) și a fost încheiat în 2 (două) exemplare, câte unul pentru fiecare Parte, Părțile declarându-și una alteia, pe propria răspundere, în mod solemn, neechivoc și irevocabil că fiecare este de acord în mod expres cu toate prevederile prezentului Contract.